Da li obrve treba da budu potpuno simetrične?

Obrve su sestre, ali ne i sestre bliznakinje!

Nijedno lice nije u potpunosti idealno, simetrično, a kroz tu asimetriju i mimiku najveća nejednakost je izrežena upravo kroz obrve. Neke su više, neke niže postavljene, dok takođe može postojati i razlika u dužini i širini, jer sam rast i pravac dlačica se ne može kontrolisati. Zašto je to tako?

Svako lice ima svoju aktivnu i pasivnu stranu. Strana lica gde je obrva više podignuta ima spušteni ugao usne, dok je na stranigde je obrva niže postavljena ugao usne podignut. Kod nekoga je ova problematika minimalna, skoro neprimentna dok se baš ne zagledate, dok kod nekih nejednakost ide od nekoliko milimetara pa čak do 1cm.

Na kojem primeru ovo možemo najbolje da vidimo?

Verovatno ste primetili kad se slikate, slikate selfi, da vam je jedna strana uvek lepša od druge i da taj profil uvek želite da se nađe na toj fotografiji, jer iz drugog prosto ne ličite na sebe. Upravo zbog aktivne i pasivne strane lica, većina ima utisak da se jedna strana na slikama u potpunosti razlikuje od druge.

Da li postoji rešenje ovog problema?

Naravno! Pored invazivnijih metoda – botoks, hijaluron, niti… postoje i manje invazivne PMU metode. Trajnom šminkom uz pomoć više tehnika – mikroblejd (japansko iscrtavanje), mikropigmentacija (puder obrve), kombinovane metode iscrtavanja i puder tehnike… možemo popraviti izgled obrva, dopuniti gde fale dlačice i korigovati simetriju. Naravno, usled mimike nijedno lice ne može u potpunosti da ima dve “sestre bliznakinje” od obrva, ali njihova razlika može da se dovede na jedva primetnu.

Efekat je prisutan minimum godinu dana, a boja pigmenta koji se koristi je prilagođena shodno boji vaših prirodnih dlačica i boji kose, kako ne bi “odudarale” od lica i izgledale neprirodno.

Uvek se pre samog tretmana dobro prouči mimika i položaj obrva iz više uglova, sagledaju se i vaše želje, pa se objasni šta je moguće uraditi i kakav rezultat možete očekivati.

Zbog svega navedenog predlažem da se i pre samog tretmana zakaže konsultacija, kako bismo se sve dogovorili i našli najbolje rešenje za vas!