FAQ

Tretmani obrva traju najviše 120min uključujući i razgovor sa klijentom, aktiviranje anestetika, iscrtavnje oblika i sam proces iscrtavanja dlačica.

Tretmani usana traju maksimalno od 2,5 do 3 sata uključujući i razgovor sa klijentom, aktiviranje anestetiika, iscrtavanje oblika i sam proces iscrtavanja dlačica.

Tretmani ajlajnera traju, poput obrva, oko 120min uključujući i razgovor sa klijentom, aktiviranje anestetika, iscrtavanje oblika i sam proces iscrtavanja dlačica.

Preporuka je da se rad pogleda i doradi nakon minimum mesec dana od prvog tretmana, kako bi se koža u potpunosti regenerisala i oporavila. 

Korekcijom se smatra tretman do maksimalno 3 meseca od prvog tretmana. Nakon toga se tretman vodi kao osveženje.

Na stranicama tretmana ćete naći detaljan prikaz cena korekcija i osveženja.

Uz korišćenje primarnog i, po potrebi, sekundarnog, anestetika, tretmani su bezbolni. Mogu se osetiti blage senzacije u vidu golicanja, peckanja.

Nakon bilo kog tretmana trajne šminke, potrebno je izbegavati direktno sunčanje i solarijum 10ak dana (pri šetnji nositi šešir, kačket…). Saunu, javne vode, more i invazivne tretmane lica izbegavati dok se obrve, usne ili ajlajner potpuno ne isperutaju.

  • Trudnicama
  • Osobama sa upalnim procesima na licu (ekcemi, akne…) ili perutanjem
  • Osobama koje su radile botox u poslednje 2-3 nedelje pre zakazanog tretmana
  • Osobama pod bilo kojim vidom radio ili hemio terapije
  • Osobama koje boluju od hemofilije
  • Osobama koje boluju od težih oblika dijabetesa
  • Osobama koje boluju od epilepsije
  • Osobama koje imaju problem sa sporijim zarastanjem rana

Uvek mi možete poslati fotografiju putem mejla info@marijacalija.com, instagram profila ili viber-a – fotografija treba da bude uslikana na dnevnom svetlu, anfas i bez dodatne šminke obrva. 

Pored toga, preporučujem da zakažete besplatne konsultacijena kojima ćemo pronaći idealno rešenje i otkloniti sve nedoumice.

Oblik obrva određuje se prema zlatnoj proporciji lica, visini arkade, razmaku beonjača, fizionomiji i strukturi lica, a boja u odnosu na postojeće prirodne dlačice ili u odnosu na prirodnu boju kose ukoliko dlačica na obrvama nema.

Ne, poželjno je da ima što više prirodnih dlačica da bi se iscrtane bolje stopile sa njima u celini i izgledale što prirodnije. Ukoliko klijent nema svoje prirodne obrve, dlačice se iscrtaju tako da deluju skroz prirodno.

Osveženje pigmenta je vrsta korekcije, pri čemu se pojačava intenzitet iscrtanih dlačica i delimično se mogu modifikovati oblik i boja obrva. Osveženje se radi obično jednom godišnje, s tim što mnogi radovi izgledaju odlično i mnogo duže, po par godina. Nakon godinu dana, klijent treba da se javi, dođe na konsultacije i tada se odlučuje da li je osveženje neophodno.

Postojeće prirodne dlačice se ne uklanjaju, čak je i poželjno da ih ima da bi se bolje stopile sa iscrtanim u celini. Čupaju se samo one dlačice koje eventualno izlaze iz idealne forme kada se iscrtava oblik budućih obrva.