8 razloga zašto reći DA trajnoj šminci obrva

Da li vam se desilo da posmatrate osobu i da vam njeno lice deluje tužno, ljuto ili jednostavno kao da vam se nešto ne uklapa? U najvećem broju slučajeva, odgovor na ovu nedoumicu je uglavnom da su obrve većinski krivac. Prvenstveno se postavlja pitanje da li znate ulogu samih obrva i koliko su one veliki pokazatelj osećanja na našem licu. Uloga obrva je da se kroz mimiku, odnosno facijalnu ekspresiju iskažu emocije. Da bi ove emocije izrazili koristimo obrve, kapke i usne, jer verbalna komunikacija zauzima samo 25% ukupne konverzacije i interakcije, dok fizionomija mnogo više.

8 razloga zašto reći da trajnoj šminci obrva

Zašto baš trajna šminka obrva i kome je namenjena?

  1. Trajnom šminkom postiže se prirodni izgled naglašenih postojećih obrva, koji uz korekciju oblika upotpunjuju izgled prema crtama lica svakog klijenta ponaosob. 
  2. Igraju veliku ulogu u estetskom, biološkom i sociološkom smislu i vraćaju osećaj samopouzdanja. 
  3. Kod zrelije kože, zbog pada tonusa same kože, obrve takođe trpe posledice. Trajnom šminkom se može korigovati oblik i prilagoditi svakoj osobi individualno i time postići izgled otvorenog oka koji je kod osoba sa palim tonusom pravo resenje. 
  4. Osobama sa svetlim i proređenim obrvama daje punoću i naglašeniji izgled.
  5. Postiže se izgled “našminkanih obrva”, što ženama u velikoj meri olakšava posao jer ne gube svakodnevno vreme za iscrtavanje oblika.
  6. Takođe, prilikom boravka na bazenu ili moru ne morate da brinete, i posle izlaska iz vode obrve su i dalje na vašem licu.
  7. Upoznati smo i sa tim da na mestu ožiljaka ili povreda nema dlaka. Trajna šminka se može raditi i preko ovih mesta (naravno, ako je ožiljak zarastao) čime se dopunjuje obrva u delovima koji fale. 
  8. Kroz decenije su se izmenjali razni stilovi, gde je možda  i najduži period bio zastupljen izgled jako tankih obrva. Tokom godina kako starimo, svi procesi u organizmu se menjaju i usporavaju, a to je slučaj i sa rastom dlačica. Trajna šminka obrva je odlično rešenje za ovakav vid problema.

Pre samog tretmana uverite se da vi to stvarno želite. Potrudite se da se prvenstveno dobro raspitate kome ćete pokloniti svoje poverenje, raspitajte se o stručnosti I iskustvu te osobe,  možete zakazati i konsultaciju da proverite i u kakvom ambijentu se izvodi tretman,  jer koža sve pamti i stoga je treba čuvati i paziti. Birajte provereno!

 

Rezultati