Česta pitanja

*

Koja je razlika između konvencionalne trajne šminke i MICROBLADING-a?

Microblading metodom se, za razliku od crtanja mašinicom, iscrtavaju tanje dlačice koje se ne razlivaju pod kožom i zato iziskuju češće osvežavanje pigmenta tj. intenziteta dlačica (jednom godišnje), a samim tim je ujedno moguće izvršiti i sitnije korekcije u vidu oblika i boje obrva.

u

Kome je namenjena ova metoda?

Japanska metoda iscrtavanja obrva namenjena je osobama koje žele da izgledaju uredno i negovano, a koje su iz različitih razloga ostale bez prirodnih obrva, osobama koje svaki dan iscrtavaju obrve ili koje samo žele da usavrše njihov oblik.

Da li je microblading štetan za postojeće prirodne obrve?

Postojeće prirodne dlačice se ne uklanjaju, čak je i poželjno da ih ima da bi se bolje stopile sa iscrtanim u celini. Čupaju se samo one dlačice koje eventualno vire izvan forme kada se iscrtava oblik budućih obrva.

Kako se određuju boja i oblik obrva?

Oblik obrva određuje se prema zlatnoj proporciji lica, visini arkade, razmaku beonjača, fizionomiji i strukturi lica, a boja u odnosu na postojeće prirodne dlačice ili u odnosu na prirodnu boju kose ukoliko dlačica na obrvama nema.

Kako se određuje simetrija?

Simetrija se vrši merenjem više tačaka na licu. Sprovodi se u stanju potpunog mirovanja mimičnih mišića kada su oči zatvorene. Preko dve stotine mišića utiče na naš izraz lica, tako da je u određivanju simetrije bitno da su mišići blokirani. Merenje simetrije je od ključnog značaja za izvođenje samog tretmana iscrtavanja dlačica.

Šta je zlatna proporcija?

Kada posmatramo naučna istraživanja ili umetnička dela, vidimo da umetnici, naučnici i dizajneri kao proporciju od koje počinju uzimaju tzv. „zlatnu proporciju” kao svoju meru. Zlatna proporcija u ljudskom telu je idealna relacija proporcije (M/m =1.618) između različitih delova prosečnog ljudskog tela. O svemu ovome vodi se računa prilikom iscrtavanja obrva i odabira njihovog oblika.

Koliko ovako iscrtane obrve mogu da traju?

U teoriji bi pigment trajao 3-5 godina, ali zbog dole navedenih razloga se preporučuje osvežavanje pigmenta jednom godišnje. Trajnost zavisi od tipa kože i nege. Postojanost pigmenta zavisi i od lučenja sebuma (za mešoviti ili masni tip kože je proces završen tek nakon korekcije ili retko dve, jer ovaj tip kože pigment apsorbuje teže nego suva i normalna koža), od hormona, izlaganja suncu i solarijumu, od korišćenja krema sa aktivnim sastojcima, od različitih abrazivnih tretmana lica, upotrebe lasera, neadekvatne upotrebe pudera, ukoliko već imate trajnu šminku koja je manje ili više izbledela… Takođe, postojanost pigmenta zavisi i od toga da li je koža problematična i sklona aknama i upalama, da li je obrva zahvaćena seboreičnim dermatitisom, keratozom… Obrve koje traju 3-5 godina su objašnjene idealnom regeneracijom ćelija, a one koje brzo iščeznu imaju mnoštvo razloga za to.

Da li je neophodno obrijati ili počupati obrve pre tretmana ili nakon tretmana?

Ne, poželjno je da ima što više prirodnih dlačica da bi se iscrtane bolje stopile sa njima u celini i izgledale što prirodnije. Ukoliko klijent nema svoje prirodne obrve, dlačice se iscrtaju tako da deluju skroz prirodno.

}

Koliko traje proces iscrtavanja?

Proces iscrtavanja obrva traje sat i po vremena. Većina vremena je posvećena konsultaciji o zahtevima i proceni situacije, probnom iscrtavanju oblika i određivanju boje pigmenta.

Da li je procedura bolna?

Proces je bolan koliko i čupanje dlačica kod oblikovanja obrva.

Osveženje pigmenta

Osveženje pigmenta je vrsta korekcije, pri čemu se pojačava intenzitet iscrtanih dlačica i delimično se mogu modifikovati oblik i boja obrva. Osveženje se radi jednom godišnje.

Posttretmanski tok

Posttretmanski tok obuhvata negu obrva nekoliko dana nakon procedure (80% od nege i tipa kože zavisi koliko će dugo pigment ostati na vašoj koži). 10 dana nakon tretmana je potrebno da se izbegavaju sauna, solarijum, bazen i sunce, šminkanje nije dozvoljeno u predelu oko obrva, naročito ne puder. Obrve mažete nekoliko puta dnevno, kako vam bude predočeno, radi dugoročnije postojanosti pigmenta.

Za koga metoda microblading nije pogodna?

Microblading nije pogodan za dijabetečare, kod upalnih stanja kože, kada postoji seboreični dermetitis u regiji obrva, u trudnoći i kod osoba koje nisu sigurne da li zaista žele tretman.

cacao hair spa

Pin It on Pinterest